понеділок, 9 липня 2018 р.

Звідуючи нові землі...

Переглядаючи картинки з тих чи інших куточків світу, я неодноразово задумувалась про те, що ж насправді означає подорожувати? Хтось може сказати, що це поїздка від туристичної фірми по відомих містах; дехто вважає, що це облетіти весь світ від Лас-Вегаса до Бангкоку; а також існує думка, що подорож - це безсумнівно на велосипедах у невідомі куточки або підкорювати гори...
Скільки людей, стільки трактувань того, в чому полягає подорож, однак всі, безумовно, погодяться, що вона відкриває до того невідомий нам світ. І, навіть, сотий раз відвідання Праги обов'язково покаже її з іншої сторони, або ж Ви захочете піти іншими вулицями, побачити щось таке, що не відкривається пересічному мешканцю..
Погоджуюсь з теорією, що подорож - це велика пригода. Чи то вилазка за місто, чи то переліт на інший континент - це завжди пригода. Та раз тема нашого блогу - Європа, то подорож означає для мене звідання цілої Європи та кожної країни окремо.
Я б не могла сказати, що я бачила Чехію, хоча бувала у Празі понад десяток разів. Не скажу, що бачила Австрію, а бачила лише Відень. Скажу лише, що була у Польщі...
Для мене - відвідати країну та відвідати столицю - зовсім різні речі. Давайте розглянемо ці дві "подорожі" окремо.
Якщо Ви не бували ще за кордоном, тоді поглянемо на наш Київ - величний, історичний, центральний та архітектурний мегаполіс. Там кишить життя, там найкращі дороги, найдорожчі квартири та багато туристів з усіх куточків планети. Те, що Київ не показує усієї української культури, знає будь-який українець. Кожен може сказати, що в нього вдома (в місті чи селі) все зовсім по-іншому. Вдома своя мова, свій затишок, своє життя, таке далеке від туристичних реалій.
Все так само у інших країнах. Побачити імператорський Відень і скласти враження про всю Австрію - буде докорінно помилковим. Адже країна десь на 2/3 вкрита Альпійськими горами та пагорбами. А що таке Альпійські містечка Ви могли бачити хоча би в рекламі Мілка)))
Та Австрія поки що лише у моїх мріях. Зараз можу лише з упевненістю сказати, що була лише у Польщі, і, навідміну від України, об'їздила її майже усю. На сьогодні у списку 18 міст та містечок, які залишилися на моїх фотографіях. Але це не головне. Що таке втрапити у нетуристичне місто? Ти бачиш справжнє життя тих же поляків. Ціни дещо нижчі, люди привітніші, ніхто нікуди не поспішає і, головне, немає натовпів з фотокамерами! Ти занурюєшся у інший світ і стаєш частинкою його. Ось, що значить для мене подорож!
Це чудово, коли є така собі мрія, в якої немає терміну придатності. Звісно, можна захоплюватися мандрівниками, які вже об'їздили світ уздовж та поперек. Але я їм не заздрю. Для них Нідерланди вже не такі захопливі, Венеція вже не така магнетична і Дрезден не вражає своїм затишним розкішним вбранням. А для нас, друзі, ще все попереду! Тому не відкладайте у глибоку шухляду свою мрію, адже перед Вами ще стільки невідомого!!!!