четвер, 20 липня 2017 р.

Оренда авто у Європі. Поради для подорожуючих

З запровадженням безвізу українцям відкрилися нові можливості відпочинку в країнах Європи. При цьому відпочинок не лише на морі, але й подорож європейськими містами. Можна це робити громадським транспортом, можна велосипедами, або ж автомобілем. Не всі ми маємо "чотириколісного друга", тому нині набуває дедалі більшої популярності оренда авто. Такий варіант чудовий тим, що Ви можете подорожувати у зручний для Вас час та складати самостійно план подорожі.

В разі оренди автомобіля все ж варто дотримуватись декількох правил, щоб уникнути неприємностей та зайвих клопотів.

1. Бронювати машини варто через фірми, які працюють у вас в країні, щоб мати всі договори й документи рідною мовою, а в разі непорозумінь або суперечок вирішувати питання безпосередньо з орендною або посередницькою компанією в своїй країні.

2. День оренди становить 24 години. Якщо Ви взяли машину, скажімо, о десятій ранку, то здати її необхідно у відповідний день до десятої ранку. Тому, добре сплануйте свій час, щоб не довелось за кілька зайвих годин доплачувати суму, як за ще одну добу.

3. Під час укладання договору оренди рекомендовано послуговуватись опцією "full-to-full", тобто брати машину з повним баком пального і здавати з повним, адже тарифи на дозаправку у компаній з оренди можуть суттєво перевищувати фактичні витрати.

Щоб додатково себе підстрахувати, варто заливати повний бак безпосередньо перед поверненням автомобіля та зберегти квитанцію - щоб було, що показати в разі претензій.

4. Під час вибору страхівки для орендованого автомобіля, не варто економити, тобто найкраще укласти договір на повне покриття всіх витрат, включно з повним захистом на випадок викрадення.

Сума страхування громадянської відповідальності має складати не менше мільйона євро.

Згідно зі статистикою, проблеми виникають через бите скло, подряпані диски та зіпсовані шини, тому на ці пункти під час укладання договору слід звертати особливу увагу, - тобто страховий поліс має їх покривати.

5. Рекомендується обирати тарифи без обмеження пробігу, щоб в разі перевищення ліміту не платити за додаткові кілометри за завищеними цінами і взагалі не думати про це. Адже у відпустці буде неприємно постійно стежити за кількістю кілометрів. Хто знає, куди раптом може захотітись поїхати.

6. Обов'язково слід заздалегідь обговорити додаткові послуги, приміром, надання дитячого автокрісла. Тарифи на ці послуги в різних компаніях можуть істотно відрізнятися і спричинити суттєве підвищення загальної вартості прокату.

Так, оренда дитячого автокрісла на іспанському острові Майорка коштує у літні місяці від 50 до 80 євро на тиждень.

7. Якщо вам потрібна навігаційна система, також заздалегідь з'ясуйте вартість цієї послуги чи подбайте про альтернативу: візьміть свій навігатор або ж завантажте мапи для додатка на мобільному телефоні, пам'ятаючи про можливі витрати на використання мобільного інтернету.

Заощадити таким чином можна до ста євро на тиждень.

8. Під час завершення процесу бронювання варто зважати на те, щоб у договорі було вказано загальну остаточну суму, включно з усіма страховками й додатковими опціями. В іншому разі на місці, коли забиратимете авто, можуть виникнути непередбачені витрати, подекуди доволі суттєві.

9. Якщо на місці в прокатному пункті відсутні автомобілі заброньованої категорії, компанії пропонують клієнтам безкоштовний апгрейд.

Перш ніж прийняти цю спокусливу пропозицію, рекомендується переконатися в тому, що вона не додасть нових витрат.

10. Після отримання ключів, перед початком першої поїздки слід уважно оглянути машину і перевірити, чи зафіксовано в протоколі передавання автомобіля усі наявні подряпини, ум'ятини та інші пошкодження.

Огляд під час здавання машини варто обов'язково проводити в присутності представника прокатної фірми, після чого отримати письмовий протокол, що підтверджує відсутність нових пошкоджень або такий, що містить точні дані про них. 

Отож, приємної подорожі!

0 коментарі:

Дописати коментар