середа, 8 серпня 2018 р.

Пиво в Празі. Смачне пиво та локації (частина 1)

Кожна європейська країна має чим похвалитися з національної кухні. Якщо взяти до уваги Чехію, то можна замовити знамениту свинну рульку з гарніром, або посмакувати суп у хлібній скоринці... Але також чехи варять смачне пиво, адже пивоваріння у них у крові вже десятки поколінь!
На сьогодні центр старого міста просто всіяний літніми кав'ярнями та пабами, і, здавалося б, не виникає питання місця дегустації пінного. Однак для поціновувачів атмосфери та крафтового напою ця стаття буде корисною :)

Тематичні паби

Krčma U Pavouka

Тематика закладу відповідає середньовічній таверні, де стіни з каменю, люстри ковані, а з них висить віск спалених свічок. Дубові столи, кельтська музика наживо з волинкою, бубном та гітарою. Надзвичайна атмосфера, яка занурить Вас у Середьовіччя - смачне пиво зі вепровим коліном, вистави та інсценування, розваги та музика... і Ви забуваєте про буденність та переноситесь у минуле. Що й говорити, краще самі завітайте до Павука, а потім напишіть у коментарях, чи сподобалось.

Веб-сайт корчми тут. Ціни можете дізнатись у меню їжі, та меню напоїв. Якщо Ви бажаєте подивитися шоу, то можете замовити собі місце, що коштує 1190 крон (діти 750 крон), що включає в себе виставу на 2,5 години, їжу з 5ти страв та "все, що можете випити". А відвідати шоу можна щодня з 20:00 до 22:30.

Знаходиться корчма тут, або адреса:
Celetná 597/17
110 00 Praha 1 - Staré Město
Працює з 11:00 до 23:30 щодня.



Výtopna

Стосовно цього закладу варто сказати, що полюбиться він не лише любителям мініатюрної залізниці, але й усім охочим поласувати смачним пивом. Цікавинка в тому, що пиво та інші напої Вам привозить маленький потяг у вагончиках. До кожного столу проведена залізниця, по дорозі є невеличкі станції, розгрузочні пункти, мостики та Депо. 
Та окрім цікавого інтер'єру, мені довподоби їхнє пиво. Особливе для мене - це двоколірне пиво, яке не змішується, коли п'єш. Смак м'який і пити цікаво. Ви можете прийти і зайняти вільний столик, або ж замовити його на сайті Vytopna.  Ціни на пиво в межах 45-75 крон, також є додаткова плата за "залізничні послуги" в розмірі 25 крон.
Адреса закладу тут, або:
Václavské nám. 802/56, 110 00 Nové Město, Чехія
Працює з 11:00 до 24:00.
У пт та сб з 11:00 до 1:00