понеділок, 9 жовтня 2017 р.

Корисні поради для гарного відпочинку



Під час подорожі будь-яка дрібничка може зіпсувати настрій: розлитий шампунь по валізі, забутий зарядний пристрій  або пом’ятий одяг, а на прасування бракує часу… Вашій увазі надаю перелік цікавих лайфхаків, які зроблять Вашу подорож більш приємною та легкою.
Зробіть свій багаж впізнаваним
Почепіть на нього яскраві брелки, стрічки, наклейте наліпки тощо. Це дасть змогу швидко знайти свої сумки у багажному відділенні серед десятків однакових. Також речі буде легше описати і знайти, якщо вони загубляться. В декоруванні валіз проявіть фантазію, але і не перестарайтесь – занадто яскраві валізи можуть викликати підозри у прикордонників, і тоді вас чекатиме довга і виснажлива перевірка.
Ще один туристичний лайфхак – обов’язково почепіть на свій багаж бейджі з вашими контактними даними. Якщо речі загубляться і потім їх знайдуть, це дасть змогу швидше зв’язатись із вами.
Також перед здачею валізи у багажне відділення – зробіть її фото. У випадку зникнення Вашого багажу – буде легше знайти його, показавши фото.

Переноска і трійник – ваші друзі і рятівники

Нерідко трапляється, що ґаджети розряджаються у найнезручніший момент, наприклад, коли вам ще довго чекати на транспорт, а в залі очікування є лише одна розетка, і вона вже зайнята. Тут на допомогу прийде звичайний подовжувач з трійником. Ви не тільки зможете зарядити свої пристрої, але й поділитись розеткою з іншими бідолахами.
Крім того, подовжувач і трійник точно стануть у нагоді в готелі, де розетки розташовані в довільному порядку і, часто, досить незручно.

Харчова плівка рятує речі

Тільки уявіть ситуацію – ви відкриваєте валізу, а там всі речі плавають у шампуні в перемішку з кремами і лосьйонами. Це справжній жах, але його можна уникнути. Поради від туристів говорять наступне: візьміть звичайну харчову плівку, обмотайте нею отвори в пляшечках та тюбиках, а зверху просто закрийте ковпачком. От і все – тепер ваші ємності надійно герметизовано, а речі знаходяться у безпеці.
Телевізор і показує, і заряджає
Забули вдома зарядний пристрій? Не біда – якщо поруч є телевізор з USB-портом, а у вас – відповідний шнур, то ваша техніка врятована. Її можна підключити до телевізора і підзарядити, дивлячись цікавий фільм.

Тюбики і пляшечки – надійні схованки

Щоб надійно заховати готівку, ключі чи документи, скористайтесь, наприклад, порожньою пляшечкою від лосьйону для тіла. Обережно зріжте її верхню частину, покладіть у ємність все необхідне і закрийте її зрізаною верхівкою. Такий сейф навряд чи приверне увагу злодіїв, і цінні речі залишаться на місці.

Одяг в рулонах не мнеться

Щоб речі не пом’ялись і займали менше місця у валізі, їх можна скручувати у рулони. Згортки також можна запаковувати поокремо в целофанові пакети, щоб не забруднились. Цей спосіб упаковки підійде для «невибагливого» одягу – джинсів, светрів тощо, сукні і костюми, краще пакувати у спеціальні чохли.

Для економії на авіаквитки

Кукі – це частинки коду, які допомагають сайтам відстежувати ваші дії і зацікавлення в інтернеті. Таким чином, сайти з продажу авіаквитків бачать, які рейси вас цікавлять найбільше і можуть завищувати на них ціну. Тому, кожного разу чистіть кукі в налаштуваннях браузера (CTRL + F5) або заходьте на такі сайти в «режимі інкогніто» (CTRL + SHIFT + N).
Також можна користуватись режимом «інкогніто» на подібних сайтах, щоб вони не відстежили ваші пошуки та вподобання.
Розмін грошей
Якщо Вам знадобилися монети, але маєте лише паперові гроші – скористайтеся кавовим автоматом: опустіть паперову купюру та натисніть «відмінити» - автомат поверне гроші, але вже у вигляді дзвінких монет.
Кращий номер в готелі
Коли вирушаєте разом у подорож, не важливо, одружені ви чи ні, пишіть у готель, що у вас весільна подорож. У 70% випадків Ви отримаєте більш комфортний номер, з шампанським та фруктами.
У будь-якому випадку, при заселенні в готель, не соромтесь попросити кращий номер.  Обслуговування у готелях досить гнучке, вони часто йдуть назустріч.
Не хочете натовпів туристів?
Вирушайте у відпустку за два тижні до Різдва, у кінці серпня або перші декілька тижнів вересня. А щоб побачити визначні пам’ятки, найкращий час після 12ї години дня, а також намагайтеся побувати там у будні дні, тоді й ціни на відвідування музеїв будуть нижчі.
Візьміть гумові капці для зручності

Гумові капці – одна з найважливіших речей у подорожі. Часом вони – санітарні необхідність, а також вони стануть в пригоді, якщо вирішите сходити у басейн чи аквапарк.

0 коментарі:

Дописати коментар