пʼятниця, 12 травня 2017 р.

Яку мету поїздки обрати? Тонкощі безвізу


Як я вже говорила, розділ заслуговує бути окремою статтею. Зазвичай проблем не виникає, однак у тих, хто вперше перетинає кордон, можуть попросити документи, що підтверджують подальше повернення до України. 

Роздрукованого бронювання готелю (або записаного на телефоні/планшеті) завжди було достатньо, та безвіз відкриває перед нами значно ширші можливості. 

Тепер готель не є обов'язковим. Поїздка до родичів чи ночівля у друзів - все це є легітимною метою поїздки. Головне - відповідати впевнено і вперто. Однак, моя порада - забронюйте на booking.com собі готелі/хостели/апартаменти на період подорожі (є функція безкоштовного скасування бронювання), роздрукуйте їх та скасуйте бронь. Документи на руках, а прикордонники не стануть перевіряти чи дійсно наша бронь ще активна.

Якщо Ви плануєте взяти авто і їхати світ за очі, щоб зупинитися в місті, де зустрінете захід сонця? Легко, якщо Ви знаєте свій маршрут, знаєте, що хочете подивитися, де будете брати транспорт і які є варіанти готелів.

Маєте з собою намет і мрієте переночувати в горах? Не питання! Але маєте знати детальний план походу, місця зупинок (адже в деяких місцях дозволено нічліг лише у кемпінгах).

Їдете на один день на шопінг? Броні не потрібні, просто доступно поясніть, як і коли Ви повернетесь на Україну.

Прямуєте до друзів чи родичів? Чудово, візьміть з собою папірець з іменами, номерами телефонів та адресою. А також попередьте їх, щоб були на зв'язку на випадок, якщо прикордонник захоче з ними зв'язатись. Більш зручно і краще було б, якби Ваші друзі надіслали свої дані на Вашу електронку, а Ви розрукуйте лист та майте його у себе в телефоні.

Про "офіційні" візові запрошення, завірені печатками можете забути! Немає більше потреби витрачатися на них та мучити своїх закордонних друзів бігати по інстанціях.

Єдиний випадок, коли потрібно робити офіційне завірене запрошення - якщо в ньому запрошуючі підтверджують фінансування поїздки, а гість не матиме при собі коштів, не говорить англійською або мовою країни відвідування. В такому випадку українець просто показує цей документ, дані приймаючої сторони, їхню адресу і уникає необхідності давати додаткові пояснення


0 коментарі:

Дописати коментар