понеділок, 12 червня 2017 р.

Безвіз у дії


Минула перша доба з того часу, як всі українці отримали можливість без візи перетинати кордон. З чим стикнулися мандрівники на кордоні, як діяла прикордонна служба, а також скільки відмов було здійснено за цей час, читайте далі.


Вже станом на вечір 11 червня без проблем перетнули кордон по безвізу понад 1400 українців. З них 73% на авто, 27% - літаком. При чому 65% громадян перетинали саме українсько-польські прикордонні пункти.

За словами мандрівників, прикордонники спочатку розгублювались, але потім без проблем пропускали українців.

На 6:00 ранку сьогодні, 12 червня, є дані про перетин 1894 українцями кордону. Цікавий факт, що відмовлено у в'їзді було лише двом громадянам України, тож хвилюватись нічого.

Стосовно черг на кордоні, говорять, що значно кількість людей не зросла. Адже здебільшого всю цю "масовку" створюють так звані "мурахи", себто "контрабандисти", які щодня перетинають кордон для продажу папірос та алкоголю на польській стороні. Їхня частка у черзі складає бл.75%. 

Українці ж, що мають Картку Прикордонного Руху, незадоволені запровадженням безвізового режиму, адже прогнозують, що тих, хто йде чи їде по безвізу, перевірятимуть довше, а отже будуть довші черги.

Врешті, з українськими прикордонниками зазвичай затримок не буває, перевірка паспортів триває максимум 1 хвилину, а вже на польському кордоні вже з'ясовують ціль поїздки, наявність всіх необхідних документів, перевірка багажу тощо. 

Зауважу, що біометричний паспорт дає лише привілей безвізового перетину кордону. В усьому іншому власники біометрики такі ж учасники перетину, як і інші. Черга для всіх одна, відношення прикордонників до всіх однакове.

0 коментарі:

Дописати коментар

АРХІВ БЛОГУ