пʼятниця, 16 червня 2017 р.

Відміна роумінгу в ЄС. Особливості

Країни Євросоюзу вирішили відмовитись від роумінгу телефонних операторів. Що це значить? А те, що тепер, купуючи SIM-карту в якій-небудь країні ЄС, Ви можете користуватись нею по всій території Єврозони за тарифами , що діють в країні купівлі.

Однак, уважно обирайте телефонного оператора та детально читайте умови тарифів, оскільки деякі компанії продають SIM-карти які дійсні тільки в одній країні.
Мобільні оператори намагатимуться залишати "підводні камені", щоб якимось чином компенсувати втрати, які вони зазнали після скасування роумінгу.

Наприклад, купуючи дешеву SIM-картку в Польщі та поїхавши з нею до Німеччини, Ви з'ясуєте, що "сімка" не працює. Тому необхідно обов'язково уточнювати такі речі на місці придбання. У кіосках не купуйте, краще знайти центр обслуговування абонентів та придбати там, де фахівці все Вам детально розтлумачать.

Це ж саме стосується й мобільного інтернету, який, скажімо, Ви не маєте права використовувати в повному обсязі за межами країни придбання. Щоб уникнути такого, знову, ж вичитуйте усе, або випитуйте у сервісних працівників.

Українці можуть значно заощаджувати кошти на розмовах, якщо купують SIM-карту закордонного оператора, адже українські роумінги ніхто ще не скасував... 

Проте, питання скасування роумінгу між Україною та ЄС вже піднімається та може бути розглянуте вже у листопаді цього року на саміті Східного Партнерства. Це б значно полегшило життя нашим громадянам, які, будучи на чужині, матимуть змогу дешевше спілкуватися з рідними.

0 коментарі:

Дописати коментар

АРХІВ БЛОГУ